Nàpols

                                                                                                     Dillums, 4 de maig de 2015

DSC03879DSCF4808 Napols. ItaliaAvui hem passat el matí al vaixell. Hem estat prenen el sol i fent una volta per coberta. No hem pogut portar a la Berta a la guarderia perquè tenen uns horaris incompatibles amb les nostres activitats. El vaixell ha atracat a la una i hem baixat. Primer hem vist el Castell Nuovo   (Maschio Angioino) (1279) que va ser la residencia de Carlos I d’Anjou que va portar la capital a Nàpols, restaurat a mitjans del s XV per Alfonso I d’Aragó que va fer DSC03879DSCF4817 Castel Nuovo (Maschio Angioino). Napols. Italiaconstruir el seu espectacular pòrtic renaixentista. Per entrar als patis creuem l’Arc de Triomf. Actualment hi ha el Museu Cívic en el seu interior. Deixem enrere el castell i bordegem el Palazzo Reale, un magnífic edifici del s. XVII completament renovat al 1841 i que va patir molts danys a la Segona Guerra Mundial. Actualment es un Museu i també la seu de la Biblioteca Nazionale. Passem per davant del Teatro San Carlo, famós per la seva esplèndida acústica va ser construït al 1737, quaranta anys abans que la Scala de Milan. Esta tot en obres, ho esta tota la ciutat com hem pogut comprovar a mida que anàvem passejant. Aquests edificis donen a la Piazza DSC03879IMG_2721IMG_2724IMG_2727del Plebiscito i a l’altra banda del Palau Reial la Església de San Francisco de Paula (1817), rodejada per un “cortile” de columnes segueix el traçat del peristil de Bernini al Vaticà i esta rematada per una cúpula impressionant.   Abans era un aparcament de cotxes i autobusos, però ara es un lloc extraordinàriament espaiós.

DSC03879IMG_2721IMG_2724IMG_2729DSCF4837 Galeria Umberto I. Napols. ItaliaAgafem el carrer Toledo i entrem a la magnifica Galeria Umberto I, un passadís urbà monumental de finals del segle XIX amb un magnífic sostre de vidrieres que va ser un lloc de trobada del napolitans elegants de l’època. Jo la segueixo trobant magnifica, però s’ha de dir que esta una mica deixada, no brilla amb l’esplendor en que podria brillar si la cuidessin mínimament. Ens hem passejat una mica pel Quarteri Spanyolo, de carrers estrets i balcons plens de roba i hem seguit el carrer Toledo, ple de botigues que no ens captiven i pensem que hi ha molt xinés camuflat. Arribem fins a la Piazza Dante i allà agafem carrer avall i caminem pel casc antic, molt agradable, ple de botigues carismàtiques, veiem pasta de tota mena, gelats enormes, …Passem de llarg el convent de Santa Clara que sembla ser que esta molt bé i anem fins al Duomo, la catedral construïda al 1272 per ordre de Carlos d’Anjou sobre un antic Temple a Neptuni. Ha patit diverses destruccions i renovacions i actualment la façana es neogòtica. Si els meus càlculs son correctes ahir, primer diumenge de maig, van DSC03879IMG_2721IMG_2724IMG_2729IMG_2735IMG_2750IMG_2745celebrar el Miracle de la Sang de San Genaro on milers de persones resen per demanar a San Genaro que la sang que es guarda en dues ampolles situades en una capella es liqüi i sembla ser que passa cada any tres vegades i això representa la salvació de la ciutat que d’altra manera es destruiria.   No ens hem deixat impressionar i des de la catedral hem anat tirant cap al mar fins arribar al vaixell sense deixar d’entrar en alguna que altra tenda. La Berta s’ho passa bastant bé, tot i que hem hagut de canviar-li els bolquers en condicions precàries en tres ocasions.

Un cop en el vaixells, a mida que ens allunyem de Nàpols hem pogut contemplar el Vesuvi en tot el seu esplendor, es una vista magnifica. Li diem adéu i ens arreglem, sopem amb un altre ampolla de vi blanc i tot i que l’espectacle es un magnífic recull d’òperes conegudes, la Berta no ho aprecia i em quedo sense poder sentir-ho, me l’he d’endur del teatre perquè fa molt de soroll.

DSC03880 Vesuvi (Vesubio). Napols. ItaliaDSC03879IMG_2721IMG_2724IMG_2729IMG_2735IMG_2750JDSCF4869 Stazione Maritima. Napols. Italia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.