Guadalupe

 

DSCF3847 Pointe-à-Pitre. Guadalupe. Antillas FrancesasDSCF3865 Pointe-à-Pitre. Guadalupe. Antillas FrancesasEns despertem a Guadalupe que es un petit arxipèlag format per una illa mes gran, Guadalupe en forma de papallona i que esta formada per Grande Terre i Basse Terre i unes illes mes petites que son Mara Galante, La Desirade, St Martin, Les Saintes i St, Barthelemy. L’Adelina torna a fer una excursió per illa i els altres anem a Pointe-a-Pitre. Sortim del vaixell i ja ens trobem dintre la ciutat. Passem per davant de la Maison Forier, una casa construïda al inicis del segle vint  representativa de l’arquitectura tradicional criolla. En el mateix carrer hi ha el Schoelcher Museum, situat en una bonica mansió amb escalinata doble a l’entrada. Va ser inaugurat el 1887 i comte les col·leccions d’estàtues  gregues i romanes i les porcellanes de Sèvres del Shoelcher, que va ser el polític protagonista de l’abolició de l’esclavitud a Guadalupe i del que ja van parlar en relació a la biblioteca que porta el seu nom a Fort de France. En el museu hi ha interessants documents sobre DSCF3852 Schoelcher Museum. Pointe-à-Pitre. Guadalupe. Antillas Francesasl’esclavitud que es poden consultar.

Arribem al Mercat Cobert (1874) d’estructura metàl·lica i representatiu de l’arquitectura de moda de finals del segle dinou. També esta ple de colors com el d’ahir a Martinica. A la mateixa plaça hi ha la font d’una noia que porta un cistell al cap i va ser el vehicle de l’aigua que va arribar a Pointe a Pitre durant un segle després de fundar-se la ciutat. A la rue John Perse hi hauria d’haver la Velo Statue, però només hi ha el pedestal on es posaria. Potser l’estan reparant o potser algú se l’ha emportat a casa. El Saint John Perse Museum esta situat en una casa del segle XIX antiga propietat dels directors de la Darboussier Sugar Factory. Es una casa preciosa que recorda les luxoses vil·les colonials de Louisiana. Saint John Perse  també conegut com a Alexis Léger va ser un poeta que va néixer a Pointe à Pitre i va rebre el Premi Nobel de Literatura al 1960.

DSCF3915 Cathédrale Saint Peter and Saint Paul. Pointe-à-Pitre. Guadalupe. Antillas FrancesasEns acostem a La Darse on veiem el mercat del peix i hi veiem peixos de tots els colors. Va plovisquejant i quan estem a la plaça de la Victoria es posa a ploure amb força i ens hem de resguardar a la Band Stant (1930), una estructura representativa de l’arquitectura moderna al igual que el cinema teatre La Renaissance. També hi ha l’antiga base militar construïda a mitjans del segle XIX  que ens recorda que aquesta va ser una ciutat militar i l’estàtua del Governador Frébauit  que va ajudar molt en el desenvolupament de la ciutat.

Caminant per carrers estrets arribem a Cathédrale Saint Peter and Saint Paul (1807) que va ser destruïda pel terratrèmols de 1843 i reconstruïda al 1867. L’antiga estructura de fusta va ser substituïda per una de metàl·lica pel que s’anomena la catedral de ferro, te boniques vidrieres. De tornada al vaixell passem per l’Antic Town Hall.

DSCF3887 Mercat de Peix. La Darse. Pointe-à-Pitre. Guadalupe. Antillas FrancesasDinem al vaixell i a la tarda l’Adelina, la Berta i jo tornem a donar una volta per a la ciutat, també esta tot molt mes apagat que al matí, però potser no tant con a Pointe-a-Pitre a la Martinica i podem anar una mica de tendes.

Anem a veure l’espectacle a les vuit al teatre del vaixell i després a prendre un mojito al Blue Velvet Lounge Bar. Sopem al Maxim’s Restaurant i després donem una volta pel Casino que esta molt tranquil i acabem en una festa a la piscina que tampoc esta molt animada.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.