El Milford Sound

Sortim a les vuit amb el picnic preparat per dinar. Anem al Milford Sound (Piopiotahi) dintre del Fiorland National Park, una regió dominada per boscos i aigua que te 14 fiords i 5 llacs grans envoltats de muntanyes cobertes d’una espessa i impenetrable selva. Al començament del viatge hi ha una boira espessa, però poc a poc es va dispersant. Fem una parada al Te Anau Lake i un altre al Mirror Lake que ens ofereix una caminada fantasmagòrica, un moment màgic tot i que no tenim cap mena de possibilitat de veure el lloc dintre de tanta boira. Quan parem al Hamer Camp, abans de passar el Hamer Tunnel, el dia ja s’ha aclarit. El Homer Camp es el lloc on van viure els treballadors i les seves famílies, durant la construcció del túnel.

Arribem a Milford Sound Village i fem el Milford Foresshore Walk que ens dona una magnifica vista del pic Mitre, anomenat així per la seva semblança a una mitra de Bisbe. Els maoris li diuen Rahotu com a símbol de virilitat. Després anem cap al port i agafem el vaixell Milfort Wandeer per anar a navegar pel Milford Sound. El Milford Sound es en realitat un fiord, es a dir un glacial que ha estat inundat pel mar. Un Sound es un riu que ha estat inundat pel mar. Fa dos milions d’anys, a l’Edat del Gel, la neu de Fiorland es va convertir en gel i es van formar glacials que van baixar fins el mar, després es van anar alternant períodes càlids i períodes freds que van anar esculpint el paisatge. El vaixell te motor, però també veles i fem una travessia molt agradable, suau i tranquil·la, assaborint el recorregut durant dues hores i mitja. Entre les immenses parets del fiord hem dinat a bord i hem arribat fins a mar oberta des de on hem vist el far. Durant el trajecte també veiem foques Fur i cormorans. Entre octubre i desembre es poden veure els Fiordland Crested Penguins, una espècie poc comú de pingüins, quan visiten el fiord per nidar. Els Blue Penguins son una espècie mes petita que junt els Bottelenose Dolphins també es poden veure en alguna ocasió nedant per aquest fiord.

De tornada a Te Anau parem a The Chasm on fem un recorregut circular i veiem com el riu Cleddau es submergeix entre unes roques esculpides per l’aigua. Tornem a parar al Homer Camp després de passar el túnel. El túnel només te un carril i disposa d’un semàfor per anar alternant el pas de cotxes en un sentit i altre. Els ponts que hem anat trobant per tota Nova Zelanda acostumant a ser per un sol vehicle i la majoria de les vegades s’ha de donar preferència al que esta al pont i esperar a que passi. Seguim camí i parem al Lake Gunn, un lloc meravellós on les muntanyes es reflecteixen d’una manera molt harmoniosa sobre el llac, preciós. Un altre paradeta una mica mes endavant, a Deer Flat on també hi veiem ocellets.

Quan arribem a Te Anau faig una volta pel poble i torno a l’hotel bordejant el llac que em regala una bonica posta de sol. Bon sopar a l’hotel acompanyat del bon vi neozelandès, després una mica d’Internet amb un ordinador que hi ha a la recepció de l’hotel i que funciona amb monedes. Acabem el dia mirant l’ infinitat d’estrelles que omplen el cel i sentint les explicacions de l’Angel que ens a les ordena i etiqueta.

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.