Wells Fargo

Aquest matí he passat pel Civic Center i he entrat a la Main Library. Esta plena d’indigents que utilitzen la sala per enviar mails i els banys per arreglar-se. Dintre del Centre Civic he passat per davant del Bill Grahan Civic Auditorium, el City Hall i l’Asian Art Museum. M’he acostat al War Memorial Opera House i he comprat una entrada per demà a la nit, per anar a veure Don Giovanni. Faig un cop d’ull al davies Symphony Hall abans d’anar al Tix de l’Unión Sq i m’he comprat una entrada  per anar aquesta nit a l‘American Conservatory Theater (415 Geary) a veure “Race”.

Abans  d’anar a classe m’he acostat al Museu Històric Wells Fargo i m’ha encantat. M’ha recordat la pel·lícula “Viatgers del temps”, que realment tinc ganes de veure un altra cop quan torni a casa perquè recordo que hi ha moltes imatges de San Francisco. Em sembla que he reconegut el moble on el protagonista de la pel·lícula, que curisament es diu A.G. Wells, guarda les  olleres al museu. En realitat Wells Fargo & Company es un nom famós dintre del mon del negocis americans. Els seus fundadors Henry Wells i William Fargo van començar la seva activitat bancària i els serveis de correu exprés de San Francisco al 1852, l’època de la febre de l’or a Califòrnia. Entre 1866 i 1869 les diligencies Wells Fargo van arribar al seu punt culminant, i el 1905 les operacions bancàries i els serveis del correu exprés es van separar. Al museu hi ha una diligencia de Wells Fargo que te mes d’un segle d’antiguitat i hi passen una pel·lícula que m’ha agradat força. Hi ha trossos d’or en brut, eines, fotografies documents i una mena de fusta on hi puges com si anessis a cavall i premen un boto et fan una foto, es com si fossis el poni exprés. Que si m’he fet la foto?. Dons si, hi he pujat i m’he fet la foto.

He dinat a un lloc on et cobren el menjar a pes, es com un bufet, però pagues 6,30 dòlars la lliure. Hi ha coses que pesen mes i coses que pesen menys, dons un mateix.  He fet les quatre hores de classe, algunes compres i cap al teatre  a veure Race, molt interessant, però m’he perdut molt de diàleg, cada cop entenc menys l’anglès.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada