San Francisco Bay

 

L’idea d’avui es anar a Alcatraz perquè al ser dissabte tindre mes temps per veure-ho amb tranquil·litat. He sortit del Cosmo, he recorregut Post St. fins Market St.  i aquesta fins al Ferry  Building on justament avui hi havia un Farmer Market i venien verdures per tot arreu. El Ferry Building (1898) va ser l’edifici mes alt de San Francisco durant molts anys amb els seus 71 metres d’alçada. La seva esvelta torre va sobreviure al terratrèmol de 1906 i es va convertir en un símbol de la capacitat de San Francisco a sobreposar-se a les catàstrofes naturals. A la dècada dels 90 va ser reformat i es va omplir de tendes i cafès. Al arribar al Piar 33, que es de on surten els vaixells cap a Alcatraz, descobreixo que no hi ha entrades per anar-hi ni avui ni demà i em compro un bitllet per dilluns a dos quarts de deu que es per el segon vaixell que surt, perquè per  el primer ja no hi havia lloc. He continuat per The Embarcadero fins al pear 39, el Fiserman’s Wharf i Ghirardilli Sq. on els murs de totxo vermell de l’antiga fabrica de xocolata fundada al 1893 estan actualment plens de tendes i restaurants. Davant el mar hi ha  l’Aquatic Park Beach, el San Francisco National Maritime Museum on només hi dono un cop d’ull als mapes i el Hyde Street Pier Historiacal Ships on els antics vaixells que recorden el temps gloriós de transit marítim a ciutat. Seguint per la costa he arribat a Ford Mason i a Marina Boulevard, on diuen que viu el Nicolas Cage, però no l’he vist. Caminant una mica mes m’he trobat el Palace of Fine Arts on a la peli de La Roca el Sean Connery es troba amb la seva filla. Al 1915 San Francisco ja recuperat del terratrèmol de 1906 va organitzar la Panama Pacific International Exposition per commemorar l’obertura del canal de Panama. Un grup de coneguts arquitectes es va  encarregar de fer els edificis temporals que allotjarien l’Exposició. Bernard Maybeck va  construir el Palau de Fines Arts per aquest esdeveniment i com que va ser el que va captar mes  l’atenció dels visitants es va deixar de forma permanent. Maybeck va dissenyar unes ruïnes romanes on les columnes van ser cobertes per donzelles implorants i les escales no tenien rumb. La intenció era transmetre una certa tristesa per preparar al visitant a l’exposició d’art clàssic que s’exhibia a la Gran Sala de la Expo i que avui dia alberga l’Explorarium. Inicialment estava construït en guix i a la dècada del seixanta (1960) es va construir una copia en ciment.

He entrat a Presidio Park (1776), que va ser base militar durant mes de dos cents anys, i he caminat una mica per el parc . He sortit per Presidio Ave i  he anat a dinar a Mels Drive Inal 3355 Geary blvd. He menjat un plat especial que tenen i m’han posat una carn estupenda, boníssima. M’ha semblat estar a l’Amèrica dels anys 50, en un bar de carretera. Mentre menjava pensava que el Jeans Dean podia entrar en qualsevol moment per la porta. Trobo un parell d’esglésies, l’Asbury Methodist Episcopal Church i la Star of the Sea Catholic Church.

He  travessat el Golden Gate Park i he entrat a de Young, The Fine Arts Museum of San Francisco. M’ha semblat extraordinari. Es una col·lecció preciosa dintre un edifici de disseny modern fet per Pritzker Prize Winning architets Herzog & de Meuson. He pujat a la Young  tower que forma part de l’edifici i he tingut una vista estupenda del parc i de San Francisco. En font hi ha la California Academy of Science amb un bonic disseny, però no hi he entrat.

He tirat cap a Castro i  Mission i he vist la façana de  la Mission Dolores i alguns murals. La Mission Dolores va ser construïda pels espanyols i es l’edifici intacte mes antic de la ciutat. He tornat a l’hotel havent fet una bona volta a la ciutat, una volta “completeta” diria jo. He comprat una amanida i sushi al supermercat i he sopat a l’hotel.

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada