Barcelona- Tokio

Barcelona-Tokio, dijous 25 de gener de 2018.

Aquest cop farem un recorregut en vaixell per l’Extrem Orient. Començarem pel Japó (Tokio, Osaka, Kochi, Kagoshima, Naha, Ishigashi) i acabarem a Xina (Hong Kong) passant per Taiwan (Hualien i Keelung).

El Japó es un arxipèlag format per quatre illes principals que de nord a sud son Hokkaido, Honshu (Tokio, Osaka), Shikoku (Kochi) i Kyushu (Kagoshima). També te nombroses illes menors i l’arxipèlag mes extens es Okinawa (Okinawa, Ishigaki).

Al Japó hi ha una monarquia parlamentaria hereditària per via masculina. El parlament es el màxim òrgan de poder i legislador. Te dos Càmeres, Alta y Baixa compostes per membres elegits pel poble. El Gabinet te el poder executiu i esta constituït per un primer ministre i un consell de ministres. La principal religió es la sintoista seguida de la budista tot i que ambdues estan molt relacionades amb el poble i la seva cultura i sovint es practiquen les dues a la vegada. El sintoisme es mes conegut al Japó com a “Kami-no-machi” que significa camí dels deus. Es una barreja de moral filosòfica i una forma del culta per venerar als avantpassats. Les creences giren al voltant dels Kami, deïtats, tot i que també es poden referir a diversos aspectes de la naturalesa com rius, muntanyes, vent, … i també als esperits de les persones que han mort i han contribuït al be comú. Els kami cooperen i viuen en harmonia. Els santuaris es reconeixent fàcilment pel tori que es troba a l’entrada i que son dues bigues horitzontals i paral·leles sostingudes per dos columnes.

Ens llevem d’hora, a les 5:30 del matí per anar a buscar l’avió. El Fernando, la Lidia, el Josep Mª i l’Àngels ens venen a buscar a casa a la Berta i a mi a les 6:30. Volem amb Finnair cap a Hèlsinki i després cap a l’Aeroport de Narita per anar a Tokio. Tot va segons el previst. La Berta te els seus moments. Certament son moltes hores d’avió, però esta entusiasmada amb la seva tele particular que combina dibuixos amb jocs i també dorm una bona estona entre la Lidia i jo. A Hèlsinki perdem una hora i després quan arribem a Tokio n’hem perdut vuit en total.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada