Bajamar

Dissabte, 14 de maig 2016

Avui sortim cap a Tenerife, l’Adelina, el Dámaso, la Berta i jo. Ahir vaig estar tot el dia fent la maleta i la Berta d’ajudant perquè tenia festa de lliure elecció a la llar d’infants, el cert es que em va ser molt útil com us podeu suposar. Aquest migdia el Dámaso ens ha vingut a buscar a casa en cotxe, l’Adelina ja havia vingut a casa nostre, i hem anat plegats cap a l’aeroport. Viatgem amb Air Europa i el nostre vol ha sortit a les 16:30. Hem embarcat l’equipatge i anant cap a l’avió, la Berta ha fet una petita migdiada en el seu cotxet i durant el vol ha passat un bon viatge tot i que hem anat fem innumerables visites al lavabo perquè li estem treien el bolquer i deu tenir sensació d’inseguretat o potser simplement ha tingut ganes de passejar-se.

Hem arribat bé a Tenerife Norte i hem anat directes a agafar el cotxe de lloguer que teníem reservat amb la Cicar, un Opel Meriva que es bastant alt, ens han portat una cadireta per a la Berta a l’aparcament i ja hem estat apunt per sortir. Primer de tot hem anat al Supermercat Hiperdino i hem comprat coses per tenir a l’apartament, però sobretot menjar per sopar aquesta nit, salmó fresc, vi i altres “delicadeses”. Finalment hem arribat a l’apartament a Bajamar, on ens estava esperant la germana petita del Dámaso, la Tita amb la seva filla Sofia. Sopem molt a gust, l’apartament te una finestra que dona al mar i l’ampolla de Coto rosat cau tot i que la Berta cau abans.

Els dies previs al viatge hem refrescat la memòria, hem buscat informació sobre aquestes illes i per situar-nos sabem que l’Arxipèlag Canari es troba a la Oceà Atlàntic, al nord d’Àfrica, prop de les costes del sud del Marroc i del Sàhara i es una comunitat autònoma amb dues províncies, la de Santa Cruz de Tenerife (El Hierro, La Gomera, La Palma i Tenerife) i Las Palmas (Fuerteventura, Gran Canaria i Lanzarote). També formen part de la província de Las Palmas l’Arxipèleg Chinijo (Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este i Roque del Oeste) i la Illa de Lobos. La Graciosa es l’única d’aquestes illes que esta habitada. La capital de la Comunitat es compartida entre Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria. El President alterna entre ambdues capitals per períodes legislatius. L’origen d’aquestes illes es volcànic i estan dintre de la regió natural de Macaronesia amb Cabo Verde, Açores, Madeira i Salvajes.

El nom de Canàries li ve donat per Plini el Vell allà en el 40 a.C quan es refereix a ella com a Canaria del llatí canis, gos, en memòria de dos mastins que els enviats del rei Juba II de Mauritània, antiga regió del nord del Magre, van trobar a la illa. No se sap si l’historia es gaire certa, però al cas es que l’actual escut de Canàries porta els gossos representats a ambos costats. El terme també es relaciona amb el terme Canarii en relació a un grup bereber que s’ubicava a la zona nord-occidental africana. En el mateix document de Plini es cita el terme Illes Afortunades (Fortunatae Insulae) per primera vegada. Tenerife es l’illa mes extensa de les Canàries i la mes poblada d’Espanya i nosaltres ens hi pensem estar cinc dies.

                                                                                           

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.